De ambassadeurs van het specialisme ouderengeneeskunde

Anne van der Zon

Anne van der Zon - specialist ouderengeneeskunde

‘De plek waar gedreven en enthousiaste dokters het hardste nodig zijn’

Voor Anne werd tijdens haar coschappen duidelijk dat ouderengeneeskunde het mooiste specialisme is. 'In de slaapkamers en huiskamers van ouderen ben je als specialist ouderengeneeskunde écht van betekenis. Voor mij heeft dit vak alles in zich wat het dokter zijn zo mooi maakt. En het wordt tijd dat dit verhaal wordt verteld. Lees meer over Anne »

 

Doede Veltman

Doede Veltman - specialist ouderengeneeskunde

‘Ouderengeneeskunde is het allermooiste specialisme’

Doede ontdekte dat hij als arts in de ouderengeneeskunde veel voor mensen kan betekenen op de moeilijke momenten in hun leven. Tegelijkertijd is de humor nooit ver weg. Lees meer over Doede »

 

Elon Kolkman

Elon Kolkman - aios ouderengeneeskunde

‘Kijken naar de mens achter de patiënt’

‘In het eerste jaar van mijn opleiding van het specialisme ouderengeneeskunde kreeg ik continu de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt’, vertelt ze. 'Je kijkt naar de persoon zelf – naar de mens achter de patiënt.' Lees meer over Elon »

 

Jan Vissers

Jan Vissers - aios ouderengeneeskunde

‘In het verpleeghuis ben ik op mijn plaats’

'De tijd die ik kan nemen om te luisteren en te spreken met een patiënt vind ik echt een verademing. Dat ik daarmee een bijdrage lever aan het herstel en het terugkeren naar huis van oudere revalidanten geeft veel voldoening.’ Lees meer over Jan » 

Karin Pouw

Karin Pouw - aioto ouderengeneeskunde

‘Dat wat de patiënt wil, staat centraal’

Een combinatie van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde én promotieonderzoek. Dat is wat Karin doet als aioto (arts in opleiding tot onderzoeker) ouderengeneeskunde aan de VU in Amsterdam. Lees meer over Karin »

 

Karolien Biesheuvel-Leliefeld

Karolien Biesheuvel-Leliefeld - aios ouderengeneeskunde

'Ik wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg voor ouderen’

Het duurde even, maar opeens wist Karolien het: ‘Ik word specialist ouderengeneeskunde. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.’ Waarom niet? Lees meer over Karolien » 

Kylie Soulje

Kylie Soulje - aios ouderengeneeskunde

‘Ik ben geïnteresseerd in het totaalplaatje’

Ik ben geïnteresseerd in het totaalplaatje van de oudere patiënt, de meerdere lichamelijke, psychische en sociale problemen. Daarbij vind ik het multidisciplinair werken interessant, uitdagend en leerzaam. Lees meer over Kylie »

Liselotte de Haan

Liselotte de Haan - aios ouderengeneeskunde

‘Zelf nadenken over wat past bij je patiënt’

Als het aan Liselotte ligt, zou elke arts kennis moeten maken met het specialisme ouderengeneeskunde. ‘Elke arts behandelt tegenwoordig oudere patiënten. Bovendien: elke oudere is uniek en heeft dus ook zijn eigen ziektegeschiedenis.’ Lees meer over Liselotte »

 

Lotje Oosterbaan

Lotje Oosterbaan - specialist ouderengeneeskunde

‘Eerlijk zeggen dat we niet altijd alles weten’

Lotje Oosterbaan wilde tijdens haar studie geneeskunde het liefste álles worden. Per toeval kwam ze terecht in het verpleeghuis… en is daar nooit meer weggegaan. ‘Binnen het specialisme ouderengeneeskunde kom ik als arts volledig aan mijn trekken.’ Lees meer over Lotje »

 

Margot Verkuylen

Margot Verkuylen - specialist ouderengeneeskunde

‘Mijn werk is elke dag weer anders’

‘Het mooie is dat je kijkt naar de mens en wat voor die persoon waardevol is. In het leven, maar ook rond het sterven.’ Margots carrièrepad laat ook de mogelijkheden van het specialisme ouderengeneeskunde zien. Lees meer over Margot »

Olav Schuth

Olav Schuth - aios ouderengeneeskunde

‘Een afwisselend, uitdagend, kwetsbaar en waardevol specialisme’

‘Net als voor veel andere geneeskundestudenten was het een behoorlijke zoektocht naar een specialisme dat me lag. Bij de ouderengeneeskunde voel ik me gelukkig echt thuis.’ Volgens Olav wordt het specialisme danig onderschat: ‘En dat terwijl het een specialisme is waarbij innovatie en de mens in z’n geheel voorop staan.' Lees meer over Olav »