Opleidingsplaats specialisme ouderengeneeskunde

Veel geneeskundestudenten willen zich na hun afstuderen verder specialiseren. Het specialisme ouderengeneeskunde is zo’n specialisatie. Als arts kun je de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde volgen. De eerste mogelijkheid voor het volgen van de opleiding is 1 september 2019. Je kunt hiervoor solliciteren naar een opleidingsplaats van 1 maart tot en met 30 april 2019. Hiervoor zijn slechts 186 opleidingsplaatsen beschikbaar.

AIOS ouderengeneeskunde

De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde is een voltijdstudie van drie jaar, inclusief stages. Als aios ouderengeneeskunde heb je vier dagen praktijk en één dag cursorisch onderwijs. Je doet op vier plekken praktijkervaring op: een verpleeghuis, GGZ-instelling, ziekenhuis en een keuzestage. In sommige gevallen kun je de opleiding in deeltijd volgen en kun je vrijstellingen krijgen op basis van je werkervaring en competenties. Als aios ouderengeneeskunde ben je in dienst bij de SBOH. Dit staat garant voor een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden.

Interesse in een opleidingsplaats ouderengeneeskunde?

Is je interesse gewekt om specialist ouderengeneeskunde te worden? Solliciteer dan naar een opleidingsplaats voor specialist ouderengeneeskunde.

Wanneer solliciteren naar opleidingsplaats ouderengeneeskunde?

De eerste mogelijkheid om te solliciteren naar een opleidingsplaats voor het specialisme ouderengeneeskunde is van 1 maart t/m 30 april 2019.

Start opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Op 1 september 2019 start weer een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Wil je dan beginnen met de opleiding? Dan kun je van 1 maart 2019 t/m 30 april 2019 solliciteren naar een opleidingsplaats.

Sollicitatieprocedure voor opleidingsplaats ouderengeneeskunde

Op de website van SOON staat precies uitgelegd hoe je kunt solliciteren naar een opleidingsplaats voor het specialisme ouderengeneeskunde.

Opleidingsinstituten ouderengeneeskunde

Je kunt kiezen uit drie opleidingsinstituten voor de specialisatie tot specialist ouderengeneeskunde. De drie opleidingsinstituten zijn:

  • GERION, met locaties op VUmc, Amsterdam en UMCG Groningen
  • VOSON, Radboudumc, Nijmegen en Maastricht
  • LUMC in Leiden.

Deze drie opleidingsinstituten werken samen in de stichting SOON. SOON staat voor samenwerkende opleidingen tot specialist ouderengeneeskunde Nederland. De sollicitatieprocedure voor de opleiding verloopt via SOON.

Reglement sollicitatiecommissie

Het reglement voor de sollicitatiecommissie voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde vind je hier.

Vragen over opleidingsplaatsen?

Kijk hier voor meer informatie over de specialisatie tot specialist ouderengeneeskunde en kijk hier voor meer informatie over het vak ouderengeneeskunde. Heb je specifieke vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met SOON: 030-227 1950.

Delen met je netwerk?